29 december

Publicerad 2012-12-29 11:08:30 i Allmänt, Sofi och Erik skriver, Valencia,

Hej alla barn! Sitter i familjens lägenhetshotellägenhet och snor lite internet. Efter idag när de åker hem vet vi inte riktigt när vi har internet igen, men senast den sjunde januari vad vi vet. Men det är ju förtusan längeee. Iaf så har vi haft en rolig vecka, den har inte varit så julig men vi fick iaf både Kalle och Karl-Bertil på julafton, julklappar och knäck till och med. Det har varit varmt och soligt nästan alla dagar så det har varit skönt :) Hoppas ni har haft en mysig helg! Och hoppas ni får ett bra nyår! Kram från oss!
 

Terese hälsar också haha!

21/12

Publicerad 2012-12-21 20:24:07 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hejsvej! Har precis pratat med Sofie, saknade väään! Nu är jag himla hungrig så snart ska vi åka hemåt. På söndag kväll kommer min familj hit!! Och på måndag är det ju herregud julafton. Känns inte som det med 20 grader, men om man drar för gardinerna och spelar julmusik så går det lite bättre. Hoppas att ni får en bra jul!!
 

I tisdags åt vi picknicklunch i vår park. Mys och man behövde inte ens ha tröja! 

onsdag

Publicerad 2012-12-19 17:23:33 i Allmänt, Mat, Sofi skriver, Valencia,

Hejsvej! Sen sist har vi gjort allt möjligt, sett på bio, varit på shoppingrunda som slutade vid halv tolv (döda), hyrt filmer (bra och mindre bra) och så vidare och så vidare. I förrgår tänkte vi göra äpplepaj. Vi fixade allting, sen kom vi dock på att vi inte hade någon form hemma haha! Vi försökte oss på en nödlösning med stekpannepaj. Det blev relativt gott men inte så fint. Hoppas ni har det bra! 

 
 
 

Jag lever fortfarande

Publicerad 2012-12-19 10:23:51 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Jag har inte skrivit här på ett tag - mest Sofi som har varit duktig. Men jag lever!
 
Det känns som att det har börjat bli lite varmare här igen, väldigt skönt :) Nu är vi inne på sista veckan på universitetet också, sen är det "bara" tentorna kvar i januari. Jag tror att det löser sig med mina tre tentor som är samma dag. Lärarna var förvånade över att de fortfarande inte har fått veta tiderna, men jag tror en tenta kommer flyttas och att de andra två är på olika tider.
 
När hanna var här var vi lite turister igen, här är ett par bilder från Ciudad de las artes y las ciencias på kvällen:
 



En dag fick jag överraskningslunch av finaste flickvännen: Jordgubbstårta :D

121212

Publicerad 2012-12-12 20:52:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Onsdag och jag gick utan jacka till skolan ikväll, skönt. Snart ska vi nog hemåt, vi har pratat om filmkväll. Vi får se, jag blev helt trött helt plötsligt. Idag har jag haft det bra hemma medans Erik hade tre timmar i skolan på förmiddagen. Sen kom han hem och vi handlade mat och vatten. Sen har vi fixat lite och gick till skolan vid 18tiden. Och nu har jag suttit här, Erik har haft föreläsning och jag har skypat och skrivit lite till ett seminarium. Imorrn kanske vi ska på bio, och på fredag ska vi till vårt shoppingscenter på kvällen, de har specialöppet ända till midnatt och har massor rabatter osv. Kram!
 
Vi testade vårt närmsta bageri för ett tag sen! Vi köpte de här två rullarna för en euro, de var lite wienerbrödsliknande och goda.

Hej igen!

Publicerad 2012-12-10 13:41:30 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Äntligen internet igen haha! Vi har haft det bra sen sist i alla fall, i torsdags tog vi det lugnt/pluggade, i fredags ställde vi klockan och åkte till havet och kollade soluppgång, i lördags kom Hanna, dock senare än planerat då hennes flyg var försenat och hon missade sin transfer, igår gick vi cirka 12458 mil i stan och senare ner till City of Arts and Science och så, idag har jag fixat med seminarium osv och vi ska ner till stranden och hamnen om ett tag. Hoppas ni har det bra hemma i snön!!
 
Hade tydligen inte lagt över soluppgångsbilderna, här är en bild på ett av alla citrusträd som kantar vägarna, alla frukter är klara nu! Dock så vet vi inte riktigt vad det är eller om de är ätbara/goda. 
 

Hejhopp

Publicerad 2012-12-05 20:30:06 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Tänkte bara skriva en liten rad här, imorgon och lördag är röda dagar och fredagen blir en klämmis, så inget internet på ett tag alltså! Men på lördag kommer Eriks syster hit, så det ska bli skoj! Och på söndag är det bara två veckor tills min familj kommer hit, längtar! Så ha det bra helt enkelt tills nästa vecka :) 
 
Såhär fint har vi gjort det med alla fina snäckor vi hittat på stranden!

Söndag

Publicerad 2012-12-03 15:30:47 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Vi var vid havet också, fiiint och vi hittade fler fina snäckor och fotade lite och sådär. 
 
Oj vad många bilder det blev! Men nu vet ni lite mer hur vår fina strand ser ut iaf :) Väldigt annorlunda med hur den såg ut under september dock, fullsmockat med människor och massa kiosker, solstolar, parasol, trä"gångar/vägar" i sanden (som var sjukt varm) osv. Nu var det bara en himla massa fin sand och mindre folk.

Måndag

Publicerad 2012-12-03 15:19:24 i Allmänt, Mat, Sofi skriver, Valencia,

Hejsan svejsan! Helgen har varit mys, bl.a. så bakade vi lussekatter i lördags, 1 december och allt. 
Börjat på chokladkalendern också, men ingen Greveholm för oss internetlösa människor :( 

Fin

Publicerad 2012-12-01 12:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Köpte en väldigt fin ljussling för några dagar sen! Syns rätt dåligt på bilden, men det är små lampor i gult, grönt, rött och blått. Bara 4,50€ kostade den också! Vill gå dit och köpa tio till typ. 
Glad 1 december! 

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela