!

Publicerad 2012-09-29 12:57:12 i Allmänt, Sofi skriver,

Paniken när man ser detta! Och lättnaden när man förstår att det bara är UV-skyddet. Min stackars lilla kamera! 

NIE

Publicerad 2012-09-27 14:36:06 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Imorse satte vi klockan på 6 för att kanske någon gång i framtiden kunna skaffa internet. Vi kom till polisstationen en och en halv timme innan de öppnade, och redan då var det kö! Helt stört. Vi stod och frös, för det var faktiskt kallt, och fick tillslut nummer 8. Väntade cirka en halvtimme och sen så hade vi faktiskt alla papper. Detta betyder alltså att vi kan skaffa NIEnummer (och sen bankkonto och sen internet)! Men ingenting ska ju vara enkelt, varför då liksom? Så nu måste vi gå till en bank, betala och sedan komma tillbaka till polisstationen och visa kvittot för att då få NIEnumret på riktigt. Alltså måste vi stå i megakön en gång till. Det blir då femte (och förhooooppningsvis) det sista besöket hos polisen. 
 
Annars har vi det bra förutom att det är mulet idag. Igår firade vi 18 månader med att äta ute på kinarestaurang, gott och mysigt. Eriks dessert var himlans skoj, ni får se bilder inom en snar framtid! Kramhej! 

Utflykt till Montanejos

Publicerad 2012-09-25 19:15:42 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

I söndags åkte Sofi, jag och ca 150 andra Erasmusstudenter till en flod ca en och en halv timme norr om Valencia. (Sofi har också fått ett Erasmus-kort och får samma rabatter som jag och följa med på resorna och aktiviteterna de anordnar)

På grund av den kemiska sammansättningen är floden 25 grader varm året om ^^. (Måste kännas specielt på vintern, nu kändes det ändå ganska kallt)











Fiskar i olika storlekar fanns det (Flera blev bitna också) (Fiskarna som bets alltså, det var ingen som bet fiskarna)








Efter ett tags solande och badande skulle vi gå och se en grotta. Vägen dit var brant, smal och stenig


Fin utsikt hade vi :)


Här står Erasmus-ledaren och pratar i telefon, han vet inte vart vi ska


Och då hade vi gått en bra bit, långt där nere syns floden
 

Vi vände tillbaka en liten bit och gick in på en annan stig, och var snart framme :)





När vi hade kommit ner påbörjades nästa vandring, vi gick och gick

Genom jungeln,

Och över flodar

Och vi kom högt upp igen, nu på andra sidan floden där vi hade badat ^^



Här ser vi många erasmusbarn och en massa vatten som sprutas ut ur berget


Vid regniga perioder öppnas även det andra röret


Här kom det plötsligt upp 10 personer som hade gått vilse... De var långt efter oss och visste inte vart de skulle gå, så de började klättra mot vägen som de såg en bit upp. Lyckligtvis var det precis där vi var, men vi hade gått ganska långt från det ställe de sa att de inte visste vart de skulle gå. Kändes konstigt att ingen av de tre ledarna gick sist i gruppen. Svårt att hålla koll på 100-150 personer, ingen visste ju ens hur många som gick eftersom en del stannade kvar nere vid floden


Vi kom alla hem säkert (tror jag iaf) Lite konstigt också, när vi skulle hem verkade det inte finnas tillräkligt med plats på bussarna, trots att det var samma bussar som vi hade åkt dit med :S
Trötta ben och fötter efter en lång vandring i dåliga skor. Vi hade fått veta att det inte krävdes någon fysisk uthållighet eller särskilda skor, men detta stämde ju kanske inte riktigt... Vissa gick i flip-flop!! Tycker lite synd om deras fötter.

Party!

Publicerad 2012-09-25 17:54:34 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Nere vid Ciudad de las Artes y las Ciencias finns en uteklubb, som har öppet utomhus i el Umbracle på sommaren. Här var vi för någon vecka sedan :) Vi kom dit 2.30, och lyckades komma in när en stor grupp gick in en bit bort från kön (Vi såg oss omkring lite eftersom kön var så lång). Först kom inte Sofi in men jag sa att hon var med mig, så hon fick komma in. Sen kom vakten fram till oss och frågade om vi var med de andra som gick in. Vi sa att vi inte var det, men han lät oss stanna ändå :P






Klubben är under byggnaden till höger och på sommaren är det även öppet utomhus
 
 
 

Kurser

Publicerad 2012-09-25 17:40:09 i Allmänt, Erik skriver, Studier, Valencia,

Jag fick alla utom en av de kurserna jag ville ha. Skönt att det inte var fler som jag inte fick, men tråkigt att jag inte får den också :/ Det var spelteori, som handlar om beslutstagande när man måste ta i beräkning andras kommande beslut, kort sagt. Handlar inte om TV-spel eller monopol alltså, men man kan koppla innehållet i kursen till nästan vad man vill :P Huuur som helst så kommer jag antagligen kunna byta till mig denna kurs om ett par veckor eftersom de antagligen ska skapa ännu en grupp i kursen. Flera andra kurser var också fulla, men då kunde de magiskt skapa flera platser :D

Lektionerna har i stort sett gått bra, ibland är det väldigt svårt med spanskan (Jag visste inte ens hur man säger minus och gånger, i en kurs där det förväntas att man har läst en hel del matte ^^)


Man kan aldrig få för få strandbilder! :)

Registrering av kurser

Publicerad 2012-09-22 13:42:00 i Allmänt, Erik skriver, Studier, Valencia,

På måndag har jag mitt möte då jag ska registrera mig på de kurser jag vill läsa. Väldigt orolig är jag för vilka kurser jag kommer få. Vill ju verkligen ha de som jag har som förstaval. Det är också de föreläsningar jag har gått på än så länge... Får jag inte plats så får jag inte läsa kursen, om inte föreläsaren är villig att göra undantag och klämma in extra studenter. Väldigt synd att jag fick ett sent möte eftersom alla kurser fylls upp :/ Orättvist tycker jag! Jag har iaf massa extraval, men att få dem att stämma med mitt schema har inte varit det lättaste. 13 ämnen (5 förstahandsval och 8 extra har jag), med 2-3 lektioner varje vecka och då ska inget krocka :S Hoppas det jag blir nöjd med vad jag får!
 
Så här ser mitt schema ut, där de färgglada är förstahandsval och allt kladd extraval, RÖRIGT!


(Imorgon ska vi på utflykt ^^)

Internet...

Publicerad 2012-09-21 13:20:44 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Detta ickeexisterande internet alltså, det är himlans jobbigt! För att fortsätta på vår historia så var vi igår morse vid Ayuntamiento för att mantalsskriva oss som ordboken sa. Efter att ha gått runt huset som var väldigt stort med många ingångar så hittade vi rätt. Tänk er våra ansiktsuttryck när vi ser en lapp på dörren om vad som krävs för att skaffa detta, fyra olika saker varav vi inte har en aning om vad tre av de betyder. Vi ville lägga oss ner i blötan och strejka (det regnade för första gången!) men vi frågade en snäll polis där som hjälpte oss. Tydligen hade vi trots allt allting som krävdes (!) bara det att vi behövde kopiera allt också. Kopieringsaffärer finns överallt här så det var snabbt och billigt fixat, och sen fick vi hör och häpna skriva in oss (eller Erik då)!! Så nu är det "bara" att vänta på att Erik skriver in sig på riktigt här på universitetet på måndag för att då få ett papper, för att sedan gå till polisen för att få ett NIE-nummer. Och jag skämtar inte när jag säger att vi kommer behöva ta med säkert 20-30 papper till polisstationen för att få detta! Seeeeeeen kan vi skaffa bankkonto och sen internet! Hoppas vi i alla fall...
 
Ayuntamiento. 

Efteråt var vi glada och kollade runt på stan lite! 

Och firade med patatas bravas, gooott.

Fina blomsterstånd.


Himla mycket övergångsställe! 

Vår lägenhet!

Publicerad 2012-09-21 12:55:36 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Idag har vi bott i vår lägenhet i två veckor, utan att ni har fått se bilder! Helt otroligt, men här kommer några i alla fall! Lägenheten består av tre rum: ett sovrum, ett badrum och ett vardagsrum/kök/hall. Och en balkong på det. 


Erik i full action i lilla köket. Det som "hänger" under skåpet är en miniugn. Den verkar dock bara ha en förinställd värme, men det har gått bra att använda den ändå! 

Fanns ingen bra bild på balkongen tydligen, men där ute är den i alla fall. 

 
Kök.

Mat och våra guldiga grytvante/lapp.

Var tog köket vägen?

Utsikt från balkongen. Det är en väldigt stor väg nedanför, lite jobbigt.

Erik försöker fixa sina kurser.

Där är köket!

Rummet sett med kökets ögon.

Sovrum med säng och för smalt underlakan.

Garderob. 

Mitt nattduksbord och bilder på fina människor. Vissa bilder har jag dock inte lokaliserat riktigt än.

Vårt rätt rosa badrum. 


Avslutar med en bild på vår rosa toa + bidé! 
 
 

Lite mat

Publicerad 2012-09-19 13:36:15 i Allmänt, Mat, Sofi skriver, Valencia,

Vi var ju väldigt trötta på mackor efter en & en halv vecka på hotell, och nu när vi har ett (liiiitet) kök så kan vi ju laga riktig mat! Köket är ju då minimalt, det finns två spisplattor och en litenliten ugn (mindre än en micro). Men man kan laga god mat där i alla fall! Här kommer lite mobilbilder på mat vi ätit på sistone :) 
 





Valenbisi

Publicerad 2012-09-17 13:36:54 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Nu ska jag snart cykla hemåt eftersom att stället med internet stänger för siesta kl 14. Jag och Erik har skaffat oss cykelkort! Det finns massor stationer runt om i staden, och man tar en cykel vid ett ställe och ställer den vid ett annat i närheten av dit man ska. Det kostade drygt 20 euro (det är dock för ett år) och man får cykla en halvtimme gratis. Efter en halvtimme kostar det 50 cent per halvtimme om jag inte kommer ihåg fel. Eftersom att vi bor väldigt centralt så kommer vi nästan överallt man kan tänkas vilja komma på en halvtimme (stranden, universitetet osv). Väldigt bra tycker vi :) Det enda jobbiga är ifall man kommer fram till station där man tänkt ställa sin cykel och den är full, eller ifall det är tomt där man vill hämta sig en cykel. Men då kan man se de närliggande stationerna och hur många cyklar det finns där. 

Bild från goooogle. 
 

Fin delfin

Publicerad 2012-09-17 13:27:21 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

När vi var på Ocenografic så slängde ett litet osmart barn en liten "boll" (en sån man får en leksak i i automater ) ner till delfinerna. En av delfinerna simmade direkt fram till den och tog den i munnen, stängde och simmade iväg. Sen började den leka med den, slängde iväg den och simmade efter osv. Efter ett tag så kom tränarna och tog den som tur var :) 

en bild på delfinisen
 

Måndag

Publicerad 2012-09-17 13:11:35 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hejhej! Imorse var vi på polisstationen i Bailen igen för att försöka få NIE-nummer, så att vi kan öppna ett bankkonto, så att vi kan fixa internet... Vi kom dit 40 minuter innan det öppnadet till världens kö. Vi väntade i sammanlagt två timmar, för att sedan få veta att vi saknar ett papper. (Kan tilläggas att vi i torsdags frågade vad vi skulle behöva, bara pass sa de då till oss). Så nu måste vi till ayuntamiento (typ kommunfullmäktige) här i Valencia, ett ställe som säkert har lika lång kö som polisen. Så det är ju inte direkt smidigt att skaffa internet här!! Usch det är jättejobbigt, och alla dessa ställen som vi måste gå till har bara öppet på förmiddagen i princip, och då har Erik ofta lektioner/föreläsningar. Och jag kan inte gärna gå eftersom att min spanska är så dålig och de flesta här inte pratar någon engelska. 
 
Hoppas att ni har det bra i alla fall, massor kramar! (vi har det också bra)  
 

Hej från mig

Publicerad 2012-09-14 18:12:21 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Nu har det mest varit Erik som har varit duktig och skrivit inlägg här, så här är ett litet hej ifrån mig :) Idag så gick jag (vilket tar ca 40 min) till stranden och tillbaka på förmiddagen. Där var det lugnt och skönt en vardag som idag, inte alls mycket folk och lagom temperatur. Pluggade en del och tog det lugnt innan jag vandrade upp mot lägenheten igen. Nu på eftermiddagen åkte jag ner till Eriks campus där vi sitter och nördar gratis internet ;) Men snaaaart hoppas jag att vi har det i lägenheten, ett väldigt strul har det varit! Nu ska vi strax åkte spårvagn hem igen, äta kvällsmat och så. I helgen vet jag inte om vi kommer ha något internet, imorgon så ska vi i alla fall till stranden och njuta :) Ha det bra och kram! 

Nacho

Publicerad 2012-09-14 17:43:00 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

På en av kurserna, konsumentbeteende, träffade jag en 40-/50-årig spanjor vid namn Nacho (tydligen en förkortning av Ignacio) som hade läst Henning Mankell, Camilla Läckberg, och någon som jag inte kommer ihåg vem det var ^^ Han gillade Sverige och visste väldigt mycket om landet och våra författare :D

Fredag!

Publicerad 2012-09-14 17:37:38 i Allmänt, Erik skriver, Studier, Valencia,

Freedag och äntligen heeeeelg! (Okej så jobbig har veckan inte varit, två dagar med totalt 3 föreläsningar :P)

Andra föreläsningen jag skulle ha igår var tydligen inställd... Där satt vi klockan halv åtta utan 90% att det kom någon föreläsare. Nästa föreläsning i samma kurs skulle jag ha idag, men ingen föreläsare dök upp då heller. Då var det dessutom bara jag och 3 andra erasmus-studenter i klassrummet. Efter ett tag kom en annan student in och berättade att kursen börjar nästa vecka, och att det har stått i mailen. Som vi erasmusstudenter inte har fått ännu :/

Vi hade iaf en (+en kort på 20 minuter) lektion i International Commercial Law, som jag kommer läsa på engelska eftersom den spanska krockar med en av mina andra kurser. Men det kan ju vara skönt att ha en på engelska också :) Jag tror att 90% av alla studenter pratade bättre engelska än föreläsaren, det gick ganska långsamt när han pratade och uttalet var inte det bästa :P. Jag verkar ha trevliga klasskompisar, inte bara spanjorer i denna kurs.

Ikväll ska vi på en Erasmus-Välkomst-Fest. Inträde börjar klockan 01:00, men inte många kommer innan 2, det är lite skillnad från utekvällar i Sverige ^^. Vi har träffat lite personer både från Sverige och andra internationella studenter som vi ska dit med.

Bilder och en liten beskrivning på hur vi bor utlovas inom snar framtid! :)

Läget med internet

Publicerad 2012-09-13 17:35:59 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,


Vad gäller vårt internet så kommer det som sagt ta ett tag till innan vi får igång det. Vi var förbi butiken som vi hade bestämt oss för, även fast det var minimum 9 månader. Hur som helst så behövdes ett spansk bankkonto för betalningarna. Vi fick då gå till en bank en bit bort, där vi fick veta att vi skulle få öppna ett konto gratis och relativt snabbt. Väl där fick vi veta att vi behövde ett dokument från polisen, kommer inte ihåg exakt vad det hette, men som ett bevis på att vi bor i Spanien. De sa var ett poliskontor fanns så vi gick vidare dit. Där fick vi veta att detta dokument skulle vi få vid ett annat poliskontor, så vi var tvungna att ta tunnelbanan dit... Vid detta kontor var det så lång kö så vi fick veta att de skulle stänga innan det blev vår tur, vi får komma tillbaka på måndag...... Lite jobbig start på dagen var det. Men förhoppninsvis går det bra på måndag, kanske hinner vi till banken samma dag, och sen till internetbutiken. Sen kommer det ta ett par dag eftersom de ska installera allt i vår lägenhet. Kommer ta en vecka från nu.


Första föreläsningen

Publicerad 2012-09-13 17:34:35 i Allmänt, Erik skriver, Studier, Valencia,

Sitter som vanligt nu på erasmus kontor, vi börjar bli stamkunder här :P Försökte fixa internet tidigare idag, men det kommer dröja ett tag innan det vi kan ha det i lägenheten.

Idag hade jag iaf min första föreläsning (alldeles nyss) och min nästa börjar halv 8, slut halv 10 :O. Den första föreläsningen var Statistik II. Eftersom det är en fortsättningskurs var det ju en hel del de hade lärt sig på första kursen, detta gick vi igenom idag som en snabb sammanfattning. Jag har ju också läst en kurs i statistik, men mycket av det föreläsaren gick igenom hade vi inte alls lärt oss, nämnt snabbt bara :/ Det kommer bli svårt, mycket mer matte än vad vi behövde kunna i Linköping också... Men men, som tur är kommer vi iaf gå igenom en del av det jag redan kan (läs: borde kunna).

Jag tror jag var den enda utbytesstudenten i salen, och alltså den enda som inte pratar flytande spanska :O Det kommer bli svåååårt

Nästa föreläsning är konsumentbeteende, som jag tror kommer vara en lättare kurs (inga förkunskaper krävs). Hoppas det inte är megasvårt, jag kan behöva en del lättare kurser eftersom statistiken inte heller är den enda som jag tror kommer vara svår.

Lite möten

Publicerad 2012-09-12 13:41:16 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Idag har jag varit på erasmusmöte och möte för alla som ska studera ekonomi! :)

Första mötet var långt och det pratades mycket spanska, svårt för vissa med tanke på att det är en hel del som ska läsa kurserna på engelska :/ Men jag förstod det mesta iaf, fast det mesta var onödig information som man antingen redan visste eller inte hade mycket nytta av :)

Nästa "möte" visade vi upp vilka kurser vi ville läsa och fick en tid och dag för när vi ska skriva in oss på riktigt, tills dess får vi gå på vilka lektioner och föreläsningar vi vill :P

Sitter nu på erasmus kontor för deras internet, mycket snabbare än i parken ^^. Tyvärr är det siesta snart, så jag får skynda mig. Sen ska vi försöka skaffa internet till lägenheten


Här är iaf ett par bilder på vår tvättmaskin som inte gör tvätten ren :(
 

Snart börjar terminen! :)

Publicerad 2012-09-11 13:39:00 i Allmänt,

Hej hopp! Lite jobbigt det här utan internet… Sitter nu hemma och skriver, men kommer publicera inlägget från vår park om ett litet tag ^^. Vi har pratat med Erasmus, som gav oss tips till två olika internetleverantörer där de trodde att vi skulle ha minst problem med att få internet under endast 5 månader. Tyvärr hade dessa butiker 9 respektive 18 månader som kortaste tid :O. Avslutar man innan dess måste man betala 100 euro… Och månadskostnaderna är inte särskilt låga heller :/

Men men, imorgon ska jag till universitetet på de första mötena! :D Ett första möte för alla erasmus-studenter och sen ett för alla på ekonomiavdelningen. Det ska bli kul, väldigt spännande men också nervöst med hur det ska gå med kurserna. Sen börjar ju alla kurser dagen efter (eller iaf de som har föreläsningar/lektioner då :P) Och jag vet inte ens säkert vilka kurser jag ska läsa.

Hoppas att detta kommer gå att ladda upp i parken, internet är ju allt annat än snabbt där, vi får se. Bilder brukar ju ta ett tag även med snabbt internet, så det får vi vänta med tyvärr.

Måndag

Publicerad 2012-09-10 17:55:52 i Valencia,

Har lite Internet igen! Idag var vi i en Internetbutik, men det blir väldigt dyrt att ha i bara fem månader... Jättesvårt! Vi har fixat lite andra saker idag med, mest gått runt från ställe till ställe känns det som. På söndag kanske vi ska på poolparty i alla fall!

Hoppas ni har det bra <3 / Sofi

Lite internet

Publicerad 2012-09-09 21:26:07 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Här sitter vi mitt ute i stan bland bilarna för vi har hittat lite gratis internet! Det är en park nära vår lägenhet som har det, men just nu är parken stängd så vi sitter på en bänk utanför haha! Vi lever i alla fall och idag var vi på stranden och hade det skönt :) Imorgon ska vi försöka fixa internet till lägenheten. Massa kramar till er <3

Utan internet

Publicerad 2012-09-07 16:07:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Nu när vi checkar ut från hotellet idag så kommer vi vara utan internet i början. Det har varit struligt att fixa det, men vi ska gå till några affärer och förhoppningsvis så kommer vi att ha det snaaart. Det kommer ju bli ganska jobbigt för mig som pluggar över internet om jag måste springa runt över hela stan varje gång jag behöver logga in och skriva eller se föreläsningar osv. Men hoppas att det ordnar sig så snart som möjligt! Antagligen inte så många inlägg här på ett tag alltså. 
 

Senaste dagarna

Publicerad 2012-09-07 11:12:34 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

De senaste dagarna har vi gjort lite allt möjligt, vi har varit på stranden, hämtade det andra paret nycklar som vi inte hade fått ännu, fixat spanska mobilnummer och haft problem med att laga mat. Vi lyckades ena dagen laga en god men kanske inte den finaste omeletten, men stekpannan vi hade köpt på marknaden blev helt förstörd så vi vågade inte använda den för nästa dag... När vi sen tänkte köpa kastrull och en bättre stekpanna på en affär i närheten av lägenheten hade de tydligen stängt, siesta. Det fick bli mackor igen :P

Jag har också registrerat mig vid kontoret för internationella relationer och sagt att jag har kommit hit och fått lite extra information om universitetet och staden. Jag fick ett studentkort som ger mig lite rabatter här och där ^^.

Vi var också förbi erasmus kontor (det var där vi köpte SIM-korten till mobilerna). Vi pratade lite med någon som jobbade där om internet till lägenheten, som är lite problematiskt. Tyvärr vill alla företag att man har internet i minst ett år, vilket är lite för mycket för oss :/ Ett erasmuskort ska jag också få, men det skulle ta ett litet tag så jag får komma tillbaka senare
 
Nu ska vi ner och chilla lite vid poolen :D

En kram till alla! ^^

Oceanogràfic

Publicerad 2012-09-05 23:27:01 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,



Igår var vi alltså vid Oceanogràfic! Ett väldigt stort område med olika akvarium som liknar alla de stora världshaven med exempelvis salthalt och temperatur. 

Här var en cool undervattensrestaurang, men där åt vi icke, man fick inte ens gå in om man inte hade reserverat. 

Först gick vi till Arktis, hela byggnaden såg ut som en igloo! 

Där fanns det viiiiiitvalar :D :D :D


Och jättestora valrossar. Häftiga!


Han slår sig för pannan.

Pingviner vid Antarktis. De som matade pingvinerna hade tjocka jackor på sig.



Flamingos.

Vi gjorde om en 5-centare till ett vitvalsmynt!



Delfinshow. 




Världens längsta undervattenstunnel.





Väldigt stora!

Vid delfinshowen igen. Men det blir ett annat inlägg ;) 

 

La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Publicerad 2012-09-05 21:50:00 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Igår var vi som sagt vid La Ciudad de las Artes y las Ciencias, som består av 5 olika byggnader/områden. De är alla stora och futuristiska och väldigt sevärda! :) Det som finns är:
-Två muséer, ett för science och ett för arts. Ett opera-/koncerthus och en biograf som liknar ett människoöga. Längst ner vid området ligger det som vi besökte igår, el Oceanografic. Mer om detta får Sofi skriva ^^
Här kommer lite bilder från hela området :)


Här var vi påväg tidigt på morgonen, min fina tjej med vitvalar i öronen :D
 
Muséet för konst, Palacio de las Artes Reina Sofía. Ser väldigt utomjordisk ut om ni frågar mig :)



 
Detta är biografen, som rakt framifrån ska se ut som ett öga. När den öppnas och stängs ska det se ut som att ögat blinkar. Detta såg vi tyvärr inte, men byggnaden var fin. Skulle gärna komma tillbaka vid kvällstid eller solnedgång och fota i området, skulle nog vara väldigt fint. L´Hemisféric heter byggnaden, och i bakgrunden syns L´Umbracle, som är en konstruktion som står över parkeringshuset.


Sofi + L´Hemisféric + Museo de Ciencias Príncipe Filipe


Längst bort är Ágora, där det hålls koncerter, idrottsevenemang och liknande
Mycket vatten är det i området också! :)


Innifrån L'Umbracle


Framme vid Oceanográfic! :D

la Ciudad de las Artes y las Ciencias

Publicerad 2012-09-04 21:45:08 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Här har vi varit idag! Gick hemifrån vid 8-tiden och har i princip gått runt sen dess, så är tröööött nu! Vi kom hem för någon timme sen kanske. Mina fötter är helt döda! Laddade precis in 649 bilder till datorn, så ni får nöja er med denna tills jag har lite mer ork ;) Kram! 

Disneyaffär!

Publicerad 2012-09-03 21:42:30 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

När vi var ute och traskade i Valencia idag så gick vi på en Disneyaffär!! Ville ha nästan allting där inne! Jag och massor barn gick runt med stora ögon.
 





Vill ha klääääänning :D 

Turister i staden

Publicerad 2012-09-03 19:36:13 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Idag har vi varit riktiga turister och gått runt i centrala Valencia :) Blir inte så mycket text i detta inlägg, men massa bilder ^^

g



Inne på mercado central, fanns massa frukt och grönt, kött och ost och annat.

Taket inne på marknaden








Vi gick även igenom en park som ligger mellan Centrum och vår lägenhet







 
 
 
 
 
 

Maaat

Publicerad 2012-09-03 15:52:31 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Vi längtar tills vi kan laga riktig mat! Än så länge har vi ätit hyfsat ensidigt... Till frukost: Mackor med grönsaker, Till lunch: Mackor med grönsaker och frukt, Till middag: Mackor med grönsaker, lite bredbar ost, grönsaker och frukt. Lite har vi såklart lyxat till det och ätit ute, men för det mesta äter vi bröd med grönsaker och frukt.

Idag har vi iaf köpt en stekpanna och hoppas lunna laga något snart. Vi var förbi lägenheten i tron att allt skulle vara klart så vi kunde laga oss lite ordentlig mat, men icke. De höll fortfarande på... Kanske missförstod jag dem när de sa att de skulle vara klara tills på måndag, jag trodde de skulle vara klara iaf. Men men, det blir mackor ikväll så får vi laga mat senare ^^


Vårt lilla skafferi :) Vi måste köpa relativt lite, eftersom vi inte kan förvara det kylt och måste äta upp allt på 1-2 dagar. Ingen lyxmat direkt


Fruktsallad! :)
 
Vi letade efter en restaurang med buffé som pappa hade tipsat om, men det fanns ingen sådan där den enligt google skulle ligga :S Efter ett tags letande gick vi till en pizzeria, vi höll på att dö av hunger! Väldigt gott var det! :)
 

Sallad till pizzan, mycket men dyyrt. Moroten verkade vara koncerverad?
 
 

Hej & hallå!

Publicerad 2012-09-03 09:13:30 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Igår hängde vi vid poolen och hade det skönt. Nu ska vi strax gå iväg till affären och köpa maaaat, och sen ska vi åka in till staden. Vi ska turista lite och gå på den största marknaden här i Valencia, en av de största i Europa! Hoppas ni får en bra dag! 
 

Hit ska vi imorgon!!! :D

Affären vid hotellet

Publicerad 2012-09-01 21:56:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Jag förstår ju att ni har längtat efter att få se bilder ifrån vår affär som vi handlar i!! Så därför tänkte jag att jag inte ska hålla er på sträckbänken längre^^ Det är en ganska stor affär men vi har köpt samma saker hela tiden typ, lite svårt att köpa på sig saker när man bara har ett hotellrum att lagra de i. 



Fin skylt på Consum som det heter.
 

Erik ser knasig ut påväg till affären. 


Kom och drick Terese!
Det finns i princip bara såna här småyoghurtar i affären, inga stora förpackningar!! 


Erik granskar utbudet med kritiska ögon.
 
Massor billig alkohol.


När man tar frukt & grönt måste man använda handskar! 




Jordgubbsträd

Publicerad 2012-09-01 21:25:18 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Har fått en upplysning från min mamma att det var ett jordgubbsträd, bilden med de små gröna frukterna/bären. Ett träd med jordgubbar, det vore ju något! Tyvärr är de tydligen inte alls besläktade med vanliga jordgubbar, men när de mognat så är de ganska lika ^^

Glad första september på er allihopa! :)

Fiiin strand :)

Publicerad 2012-09-01 19:25:24 i Allmänt, Sofi och Erik skriver, Valencia,

Stranden var jättefin! Lååång, vi såg inte slutet på den ^^. Det var massa folk och stranden var megamjuk och len och finkornig. Rent och fint. Vi tog tunnelbanan ganska långt och gick sista biten. Det var ganska molnigt, men sol ändå. Ganska mycket vind också, gul flagg (bada med försiktighet) och vågorna var rätt så stora. Det var varmt och skönt i vattnet, men synd att båda inte kunde bada samtidigt eftersom vi inte vågade lämna våra saker.

Vi solade, badade, åt glass, badade, solade, läste och pluggade, solade, och njöt!







La Playa

Publicerad 2012-09-01 10:35:00 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Idag är det lördag, och vi hade tänkt ta oss ned till stranden. Inget annat planerat än så länge så det är bara att njuta så mycket som möjligt :D
 
Någonstans i närheten av hotellet

Hotellsäng

Publicerad 2012-09-01 08:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

 
Här ligger vi och sover! Notera de lååånga kuddarna, om man flyttar sig åt sidan så behöver man inte ta med kudden, den bara fortsätter i all oänlighet typ. En sån har vi i vår lägenhet också! Hejsvej ha det bra :)
 
 

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela