La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Publicerad 2012-09-05 21:50:00 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Igår var vi som sagt vid La Ciudad de las Artes y las Ciencias, som består av 5 olika byggnader/områden. De är alla stora och futuristiska och väldigt sevärda! :) Det som finns är:
-Två muséer, ett för science och ett för arts. Ett opera-/koncerthus och en biograf som liknar ett människoöga. Längst ner vid området ligger det som vi besökte igår, el Oceanografic. Mer om detta får Sofi skriva ^^
Här kommer lite bilder från hela området :)


Här var vi påväg tidigt på morgonen, min fina tjej med vitvalar i öronen :D
 
Muséet för konst, Palacio de las Artes Reina Sofía. Ser väldigt utomjordisk ut om ni frågar mig :)



 
Detta är biografen, som rakt framifrån ska se ut som ett öga. När den öppnas och stängs ska det se ut som att ögat blinkar. Detta såg vi tyvärr inte, men byggnaden var fin. Skulle gärna komma tillbaka vid kvällstid eller solnedgång och fota i området, skulle nog vara väldigt fint. L´Hemisféric heter byggnaden, och i bakgrunden syns L´Umbracle, som är en konstruktion som står över parkeringshuset.


Sofi + L´Hemisféric + Museo de Ciencias Príncipe Filipe


Längst bort är Ágora, där det hålls koncerter, idrottsevenemang och liknande
Mycket vatten är det i området också! :)


Innifrån L'Umbracle


Framme vid Oceanográfic! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela