Onsdag

Publicerad 2012-10-31 19:27:28 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hejsvej! Idag har det varit fint väder, tog en promenad nere i Turían där allt är väldigt grönt och fint. Annars så har jag läst mycket plugg och jag & Erik åt en god gryta. Nu har jag varit här på uni några timmar och skypat med fina folk som jag saknat, kul! 

Våra nya sovmössor

Publicerad 2012-10-30 18:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Ja, det har börjat bli himla kallt på nätterna i vår lägenhet. 10 grader ute betyder typ 10 grader inne. Under två täcken fryser man inte (än) men huvudet ligger och blir en snöboll utanför täcket. Men nu har det problemet försvunnit!

Tisdag

Publicerad 2012-10-30 11:21:29 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hejhej, här sitter jag för min dagliga internetdos. Erik ska vara i skolan nästan 12 timmar idag - galeeet! Så galen är inte jag, ska åka hem om ett tag och plugga och sen vet jag inte vad. Hoppas att ni har det bra hemma i kylan, kan trösta med att det har blivit mer höstlikt här också, när vi gick hit idag var det 14°. Igår vad det 10 grader vid 8-tiden, men det blir ändå ca 19° på dagen sen. Men det är ändå ganska kalla 19 grader. Igår eftermiddag/kväll gav vi oss ut på äventyr för att hitta en affär vi visste låg i närheten. Den visade sig dock vara väldigt svårhittad! Tog sitt lilla tag, men tillslut hittade vi dit (när vi gick åt andra hållet mot vad kartan sa åt oss), och tydligen så låg den i världens köpcenter! Hur har vi har kunnat undvika att märka att vi har ett sånt så nära oss är ett mysterium. Det var i alla fall skojsigt. Erik köpte pizza (3 för 1,99€!) 
 

Den var egentligen inte så himla stor, men vi fick ändå mosa in den i ugnen för att den skulle få plats. 

Och godmorgon

Publicerad 2012-10-29 09:30:45 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Tjolahopp! Här sitter vi i biblioteket och pluggar. Eller det gör Erik i alla fall, jag har bara hunnit kolla facebook och mail. Mycket som hinner hända över helgen vet ni! Vi var på stranden i lördags, det var härligt med 25-27°, dock blåste det mycket (= sand överallt) så vi var inte där så jättelänge. Igår städade vi och tvättade tills hela torkställningen var full. Åt god gryta med getost gjorde vi också. Hoppas er helg var bra :) 


På nåt konstigt sätt funkar mitt Spotify igen, men jag är bara glad! (Man måste ha premium för att lyssna utomlands (tror jag))

Söndag

Publicerad 2012-10-28 12:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

På söndagar är allt stängt så då får man inget internet om man heter Erik & Sofi. Synd för mitt seminarium slutar då och nu (fredag) så har ingen kommenterat på mitt inlägg ännu, och det ingår i uppgiften att jag måste svara på kommentaren jag får (alla ska kommentera på olika som de blir tilldelade). Hoppas att det är okej om jag svarar på den på måndag morgon! Det borde det vara, för personen kanske sitter och kommenterar kl 23.59 söndag, vem vet. 

Söndagar är också vår traditionella städdag. Så när du läser detta kanske vi sopar golven eller våttorkar med rengöringsmedel med klor, vilket för med sig en fin doft av simhall och lätta yrselkänslor om man sniffar för mycket över skurhinken. 

Hoppas att ni har en fin helg! 

Vad menar ni, har jag lagt upp många bilder med filter på sistone? Kan jag inte tääänka mig. 
Okej då, men det är bara för att jag upptäckt Pixlr-o-matic, det blir nog bättre snart ska ni se.

Lördag

Publicerad 2012-10-27 12:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Studier, Valencia,

Och ett tidsinställt inlägg till er. Vi är (förhoppningsvis) på stranden och göttar oss. Sen ska vi säkert plugga lite grann, det har varit mycket sånt på sistone. Jag har funderat på om jag inte ska ta och läsa alla böcker på litteraturlistorna och skriva alla arbeten och rapporter nu så snart som möjligt så kan jag chilla och äta knäck hela december och januari sen. Ska överväga detta.

Illustration på hur detta kan tänkas se ut. På andra bilden håller jag alltså i några av världens största knäckformar.

Marknad

Publicerad 2012-10-26 19:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Var länge sen vi var på en marknad nu, vill gå snart igen! Vi var ju på Mercado Central, men sen har vi inte varit på några andra, det finns lite utspritt och hela staden. Vet att det finns en i närheten av oss, den måste vi ju verkligen kolla up i alla fall :) Sen finns det en som är speciell för mynt- och frimärkssamlare! 

Fredag!

Publicerad 2012-10-26 11:09:35 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hej på er! Har hört talas om att det har kommit snö hemma, lider lite med er. Men den första snön är ju fin också! Men sen så kan man ju tröttna på den ganska snabbt, och kylan är ju inte så skoj. Här regnade det igår men idag har det varit fint, och imorgon ska vi till stranden. Har kollat in väderleksrapporterna, och det verkar som att det kanske blir sista stranddagen, tråkigt men samtidigt galet då det snart är november! 

Spansk bok

Publicerad 2012-10-25 15:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

 Jag började i början av veckan läsa min allra första spanska bok. Självklart var det Brott och straff översatt till spans… eller vänta, det var visst Pinocchio. Vet inte om det syns på bilden men jag var tvungen att slå upp TOLV ord från den första meningen i boken. Tolv. Fast det var en ovanligt lång mening tycker jag. Är dock inte helt säker på än om jag verkligen har förstått vad meningen betyder.
 

Onsdag

Publicerad 2012-10-24 18:10:02 i Allmänt, Sofi skriver, Studier, Valencia,

Hej hallå! Sitter här på universitetet och har precis skickat in en inlämningsuppgift i ena distanskursen. Annars den här veckan i pluggväg så är det hemtenta och webbseminarium och läsa en massa. Har sökt några distanskurser till i vår också, vi får se vad jag kommer in på! Hoppas på förstahandsvalen såklart. Alldeles för tillfället väntar jag mest på att nån i min familj ska logga in på skypeee. Hejsvej så länge! 

Hej!

Publicerad 2012-10-24 12:17:00 i Allmänt, Erik skriver, Studier, Valencia,

Länge sen jag skrev något här också, men det är lite svårt utan den lilla detaljen internet :/
Men här kommer ett inlägg med vad jag har pysslat med den senaste tiden iaf :)

Studierna har gått lite upp och ned, har varit tvungen att plugga massa och det ahr varit mycket jag inte har förstått. Efter mycket slit med matte tyckte jag att jag kunde det ganska bra, men sen hade vi ett prov som verkligen gick bajs... Ändå känns det fortfarande som att jag kan det som kom på provet :S Förstår bara inte varför det inte gick att lösa uppgifterna :/ Blev väldigt nervös och stressad när jag satt där iaf. Mikroekonomin har också varit svår, men det känns som att jag har ganska bra koll på det nu (hoppas det stämmer). Nu (precis när jag skrev detta) ringde de från Amazon (eller posten) och sa att en bok jag har beställt inte kunde lämnas ut vid min lägenhet, så jag får hämta den vid ett annat ställe. Så nu ska jag sitta och läsa Ekonometri en massa och ta igen det som jag inte har kunnat läsa. Jag har två grupparbeten att göra denna vecka, vilket är ganska kul för det blir mycket lättare att prata med och lära känna klasskompisar när man är i små grupper :)

Min benhinneinflammation har jag inte kännt av på länge nu, jag har försökt träna en del utan att gå ut för hårt. Ca en gång i veckan har det blivit. (Men det är ju tråkigt att springa långsammare och inte lika länge som jag vill, när man väl tränar vill man ju göra det ordentligt :P) Jag brukar iaf springa längs Turian ned mot City of Arts and Sciences. (Fint att springa i parkerna och allt annat som finns där, med bra underlag för mina dumma ben)

Vi har nämnt denna Turia flera gånger, men kanske aldrig skrivit riktigt vad det är, så här kommer lite allmänbildande om Valencia:
För många år sedan rann en vacker flod vid namn Turia rakt genom staden, men en dag översvämmade floden och ödelade hela staden (inte riktigt, men jag antar att det inte var så bra iaf :P) Floden lades iaf om strax söder om staden och det som en gång var en flod är nu en lång Park fylld av idrottsplatser, lekplatser, träd (brukar finnas i parker) m.m. Längst österut innan "floden" mynnar ut i havet ligger City of Arts and Sciences, och Längst västerut ligger Bioparc, en djurpark som vi inte har sett ännu (Kanske blir ett besök snart) När en Valencian säger Turia eller "floden" menar han/hon denna "park" och inte självaste floden, som ändå heter samma sak.

Hoppas allt är bra med alla där hemma, nu ska jag återgå till mina studieeer :) (och hämta boken)

Massa broar (gamla och nya) går över floden och längst bort ser vi en av byggnaderna i Ciudad de las Arts y las Ciencias.

POP

Publicerad 2012-10-23 21:00:00 i Allmänt, Mat, Sofi skriver, Valencia,

Har inte ätit varma, ickebrända popcorn på två månader! Jag gillar ju popcorn! Men vår kastrull vill inte samarbeta och vår micro är ickeexisterande. Måste nog gå på bio snart. 
 

Varmt/kallt?

Publicerad 2012-10-23 18:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Kan berätta att ibland är spanjorer allt bra galna. De verkar inte riktigt vet när det är varmt eller när det är kallt. Igår gick jag hem från universitetet vid kvart i fyra, det var då 26° och sol = varmt. Men folk förstår inte detta, utan går runt i jackor, halsdukar OCH jag såg en tjej som hade uggs på sig!! Väldigt varma skor för en väldigt varm dag. Om det är såhär nu, hur ska det då se ut i december/januari??
 

En varm bild. 

Topp 3

Publicerad 2012-10-23 11:15:25 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Som ni nog alla har förstått är det Erik som är den spansktalande personen av oss, själv har jag inte haft någon endaste lektion. Men Erik har ju försökt lära mig lite såklart, och en del snappar man ju även upp efter nästan två (!) månader här. Dock lär jag mig mest saker som ”nästa hållplats”, ”lök” och ”gratis“ (som heter gratis på spanska också!(inte så imponerande att jag lärt mig det alltså)). Även fast det nästan alltid är Erik som pratar spanska så säger jag lite jag med. Här är topp-tre av vilka spanska uttryck jag säger oftast:

  1. İHola! (till portvakten, butikspersonal och grannar)
  2. Hasta luego/ a luego (till samma som ovan, fast när jag går därifrån istället för kommer dit)
  3. No entiendo (till alla som börjar prata med mig som om jag kunde spanska?!)

Ja, inte så värst imponerande direkt.
 

Förresten betyder de: hej, vi ses senare och jag förstår inte. + random turíabild.

Bakat

Publicerad 2012-10-22 21:00:00 i Allmänt, Mat, Sofi skriver,

Vår miniugn tillåter ju inte några storbak direkt, men lite har vi fått in! Det har blivit scones, kanelbullar och typ frukostbullar. Lite jobbigt att räkna om recept dock, gjorde bullarna på en fjärdedels jäst! 
 

PHIL

Publicerad 2012-10-22 14:46:01 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Sjääälvklart köpte vi en ballong! Vad tror ni om oss egentligen? 

Sen åt vi glass vid katedralen medan massor barn sprang runt och terroriserade duvorna. 

Måndag

Publicerad 2012-10-22 14:27:48 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Där ute skiner solen och jag har suttit inne i biblioteket sen klockan tio, känns inte helt rätt. Har knåpat ihop ett inlägg till ett seminarium som börjar imorgon och kollat runt lite allmänt på saker och ting. Nu väntar jag på att Erik ska komma så att jag kan gå på toa! Vill inte plocka ner allting och sen upp igen direkt, men jag hoppas att han kommer snaaart. La över bilder från kameran igår i alla fall, så här kommer några från förra söndagen när vi turistade lite. (Nu kom Erik, phjuuh)

Vi såg granatäppleträd i parken närmast oss!
Fisk-drake-nånting.
Fontän + barn.
Ballooooonger!
Har aldrig sett en svart svan innan.
Har glömt bort vad detta hette just nu. En hög sak man kunde gå upp i, var en del av stadsmuren under medeltiden. Det var gratis på söndagar!
Utsikt efter första trappan.
Efter andra trappan? Man ser ut över Turian (långsmal park som går genom hela staden i princip) och bro över den.
Heeeeeej Erik!
Terese gör en Marilyn.
Berg långt borta.
Utsikt efter sista trappan. 
Valencias flagga! 

Julen är kommen...?

Publicerad 2012-10-21 13:00:00 i Allmänt, Sofi skriver,

Tydligen så börjar julen tidigare i Spanien än i Sverige, något som jag inte visste om. Men på affären rakt över gatan har de redan börjat med chokladkalendrar, godis i "julgranskulor" och massor annat juligt i matväg. Man hinner ju med nästan tre chokladkalendrar fram tills jul, jag fattat inget. 
 

Himla billigt dock, kanske skulle ta och köpa en? 

Long time no inlägg

Publicerad 2012-10-20 13:46:20 i Allmänt, Sofi skriver,

Hejhallå! Har varit lång tid utan nån aktivitet här, men vi har ju haft finbesök av min lillasyster från förra lördagen tills igår, så därför har det inte blivit mycket tid framför datorn. Vi har turistat runt lite i staden, hunnit med stranden tre gånger, gått till Ciudad de Artes y Ciencia (City of Arts & Science), shoppat på ett stort shoppingcenter, hyrt film  & myst och massa annat. Så vi har haft det mycket bra alltså! När vi turistade runt tog jag en del bilder med systemkameran, men har inte med den idag så de bilderna kommer nästa vecka. 

Idag när vi skulle till biblioteket här på uni (för internet) så regnade det myyycket! Det har kanske bara regnat här 2-3 olika dagar sen vi kom hit, men när det väl regnar så gör det det ordentligt! Hoppas dock att det slutat tills vi ska hem, vi har bara ett paraply ><


Terese är där ute i de galna vågorna som var igår! Mulet men 28°, helt okej.

Vi tog roliga foton i fotoautomat. ♥ Saknar dig redan! 

Delfiner

Publicerad 2012-10-11 20:00:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Bättre sent än aldrig, jag lovade ju att lägga upp bilder från den fina delfinshowen på Oceanogràfic! Så varsågoda, kvalitén blir ju som den blir när man lägger upp de här, men ändå.

Dia de la Hispanidad

Publicerad 2012-10-11 11:02:40 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Imorgon är det helgdag och allting är stängt, så då får man se till att köpa vatten osv dagen innan. Jag visste att det var helgdag för det har stått i affären att de inte kommer ha öppet men jag visste inte vilken, men tydligen så är det Spaniens nationaldag! Det man firar är att Colombus landsteg i Amerika för första gången detta datum 1492. 
 

Random bild till random inlägg.

Halloj!

Publicerad 2012-10-11 10:48:15 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Var sjuk hela förra veckan, så därför har det inte blivit mycket skrivit här (alls). Nu mår jag lite bättre i alla fall men vi har inte de bästa dagarna här nu, massor krångel i lägenheten och internet kommer vi inte kunna ha. Något väldigt positivt är i alla fall att min lilla söta syster kommer och hälsar på lördag-fredag! Det ska bli så roligt att träffas, hoppas på bra väder också så att vi kan hänga lite på stranden. 
 

Lite bilder

Publicerad 2012-10-08 18:43:39 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Här kommer lite bilder från den senaste tiden:



Citronglass till dessert (serverat i ett citronskal ^^)


Här ligger Sofi och försöker läsa min mattebok på spanska (upp och ned dessutom)



En helt galen stor orm som vi såg i ett skyltfönster när vi var ute och gick en kväll... Helt normalt?


På kanelbullens dag väntade nybakade bullar på mig när jag kom hem från en kvällsföreläsning <3

Hej hopp

Publicerad 2012-10-08 10:15:24 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Länge sedan senaste inlägget nu, men vi har varit lite sjuka och inte haft internet så mycket heller :( Men vi börjar krya på oss nu iaf! Nu sitter jag och skriver på universitetet, har en mattelektion snart.

Vi har varit hos polisen och äntligen fått ett NIE-Nummer, ett litet papperskort var allt vi fick för alla dessa timmar. Men med det kunde vi öppna ett bankkonto och nu kan vi gå till internetleverantören och få internet. Problemet är att de aldrig verkar ha öppet :S Inga öppettider vid dörren eller på internet heller... Förstår inte riktigt hur de tänker att man ska veta när man ska gå dit. Men snart borde vi ha internet iaf! :)

Vi har haft problem med småkryp också, så idag kommer pest-control och ska göra något åt det. Vi fick förut en liten apparat som skulle skrämma bort dem, men den har inte fungerat jättebra tyvärr. Hoppas att hela lägenheten inte kommer vara livsfarligt giftig när han är klar, vi vill ju gärna överleva ^^

Imorgon är det Valencia (typ kommunen) -dagen, så glad snart-Valenciadag på er alla! :)

Stormväder!

Publicerad 2012-10-01 19:02:57 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

I fredags kväll och hela natten var vädret allt annat än fint. Det åskade, regnade, blåste och åskade ännu mer. Som de nördar vi var i fredags kväll satt vi på universitetet och pluggade (gratis internet). När vi sen skulle hem blev vi dyngsura och kunde knappt gå rakt på grund av vinden. När vi kom tillbaka till universitetsområdet såg det ut som på bilderna nedanför... Jag blev också förkyld och hade feber under helgen och nu kanske jag även har smittat Sofi :(

Vädret var tydligen ännu värre i södra Spanien, men i Alicante (tio mil söder om oss) var vädret fint :S

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela