Hej

Publicerad 2013-05-31 04:16:02 i Allmänt,

Dåligt med uppdateringar här, men på söndag kommer Sofi hit :D (Då kanske det skrivs lite mer också :P) Jag har haft alla tentor (mid-terms) nu och väntar på resultat på två av dem. Tre har jag fått tillbaka godkända, med varierade poäng ^^

Nu är jag trött! (Som vanligt på torsdagar, lektioner på totalt 9 timmar, från 7.30 till 21.30)

Parciales (Mid-terms)

Publicerad 2013-05-21 18:11:16 i Allmänt,

Har haft två av fem parciales. Än så länge har det gått ok, men de jag har haft har varit i de lätta kurserna. Har en till i eftermiddag, en på torsdag och den sista nästa torsdag. PLuuuugg
Hej svejs

Trööött

Publicerad 2013-05-17 01:20:55 i Allmänt,

Jag skrev ett inlägg nyss, men när jag skulle publicera loggades jag ut istället :/
Summan av kardemumman var iaf att jag är trött, två dagar av 12 timmar på universitetet och lite sömn. Om en timme börjar min sista lektion för dagen, och då har jag varit här i 12 timmar redan... Imorgon ska jag ta sovmorgon! :)

Matvanor

Publicerad 2013-05-16 04:07:00 i Allmänt,

http://perudelights.com/13-ways-to-eat-like-a-peruvian/

Mycket av detta har jag märkt stämmer :)
Idag åt jag en supergod Huacacafaficia-sås (kommer inte riktigt ihåg vad den hette, men jag tror den var med på listan ^^ Sås gjort på söt potatis vad jag förstod det som var det iaf, åt det till pasta)

Avokadoooo

Publicerad 2013-05-15 05:27:32 i Allmänt,

Hej! Jag gillar avokado. Avokado till frukost, avokado till lunch, avokado till middag. Avokado med flingor och mjölk, avokado och ketchup!
Kanske inte riktigt så, men mycket avokado äter jag här i Peru :) Oftast i form av Ciabatta med avokado och tomat, supergott, snabbt och alla nödvändiga ingredienser finns att köpa mycket närmre än min närmsta stora mataffär. (Kanske är underförstått att priset på avokados är betydligt lägre här en i Sverige också, Peru är ju faktiskt avokadons hemland)
Avokado äter jag faktiskt inte med flingor, då tar jag hellre Mango, som också finns i mängder här :) Den senaste tiden har jag inte känt att jag haft tid/ork att handla och laga "ordentlig" mat, så det har blivit mycket av dessa två "maträtter" Anledningen är mycket skolarbeten, och nästa vecka är Mid-Terms :O :O REDAN!! En har jag redan imorgon också, men som tur är är det en relativt lätt kurs, så det går nog bra förhoppningsvis :)
Hej svejs!

Kulturella skillnader nr 3

Publicerad 2013-05-11 21:04:26 i Allmänt,

Effektiviteten i kassorna!

När vi handlade mat i Spanien tyckte vi att det gick långsamt i köerna. I Sverige brukar ju en kund packa ned sina varor samtidigt som en annan får sina varor skannade och betala. Så funkade det inte i Spanien, utan man fick vänta lite extra på sin tur. Ingen i kön verkade dock särskilt stressad i Spanien vilket ofta händer i Sverige. Tar man lång tid på sig så blir man själv stressad för att man är i vägen också. 

I Peru är det ännu långsammare än i Spanien! Herregud jag får ju ångest bara av att ställa mig i en kö med tre personer här. Varor skannas, ibland funkar inte detta, varje sedel kontrolleras så att de är äkta och att betala tar ofta lång tid. Man får inte heller lägga i varorna i kassarna själv, detta görs av kassörskan (Tror inte jag har sett en enda manlig kassör här)

Kulturskillnader nr. 1

Publicerad 2013-05-03 21:17:04 i Allmänt,

Trafiken!

I spanien kändes trafiken lite galen. Bilarna väntade inte på grönt, parkerade i princip överallt och när de väl väntade på grön gubbe så stod de mitt på övergångsställena.

I Peru är trafiken värre... Rödljus är ovanligt, det finns en miljon bilar per kvadratmeter och alla kör som galningar. Högerregeln är utbytt mot "den som kör snabbast och hinner först får åka först" Det är inte ovanligt att det blir trafikstopp. När jag ska till universitetet korsar jag en väg och då är det visserligen skönt när det är så mycket bilar att det står still eftersom det då är lättare att ta sig över vägen än när det alltid kommer bilar åkandes.

Väldigt relaterade bilder:

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela