Taaack!

Publicerad 2012-11-30 12:33:38 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Fick världens bästa paket hemifrån Sverige igår, tack! Det innehöll två böcker, dumlegodisar med pepparkakssmak (dog), bästa pepparkaksreceptet, en liten söt sak och annat. Blev gladig. Igår så var jag nere vid havet, sen lite på uni och på kvällen delade vi på en god pizza och såg en film. 


Jättefina snäckor som jag hittade vid stranden. 

Vem var det?

Publicerad 2012-11-30 11:16:14 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Jag har 5 olika kurser med helt olika klasskompisar i varje kurs - inte en enda person som går samma kurs och grupp i olika ämnen. Med mellan 30 och 50 personer per klass blir det en hel del ansikten och nu har det hänt två gånger på inte så lång tid att någon har hälsat i korridorerna som om vi kände varandra utan att jag hade en aning om vem det var :S Jag hälsade iaf tillbaka och hoppas att jag inte såg allt för förvirrad ut :P
 
gammal bild från poolen vid hotellet


Ha en trevlig fredagseftermiddag och helg! (Och tack för dubbeldäckarna! :) )

Hem till Stockholm

Publicerad 2012-11-30 11:09:58 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Nu har vi fått nya biljetter hem till Sverige! Först hade vi köpt biljetter till den 2a Februari, men SAS bestämde sig för att ändra datumet till 31a Januari. Samma datum som min sista tenta... Det var ju inte så bra, men vi kunde byta datumet (med pappas hjälp - vi ville ju inte gärna sitta i telefonkö och prata med sverige härifrån - tack pappa :)). Nu kommer vi istället hem den 5e Februari. Vi längtar såklart hem en del, även fast det är så kallt i Sverige ^^


(bild)

Hellu

Publicerad 2012-11-28 20:53:19 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Ser att jag tydligen är en lögnhals, där ser man! Just nu sitter vi i skolan, är mest trött och har megaont i huvudet. Innan idag så gick jag ner på stan, köpte mig en mysig halsduk och lite sådär! Rätt kallt var det i början, 14-15 grader, men senare när jag & Erik gick till skolan runt fem på eftermiddagen hade det gått upp till 20 grader. 

Snart är det första advent hörrni, galet! Hejsvej. 
 
Lite fina hus i Cuenca.

Sofi ljuger

Publicerad 2012-11-27 19:14:45 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Tro inte på vad Sofi skriver, det var Manga-utställning (eller träff eller vad vet jag?) precis intill Fest- och bröllopsmässan. Det var ju den Sofi ville se såklart...

Måndag

Publicerad 2012-11-26 14:18:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hej! Måndag idag och på söndag är det herregud första advent! Galet galet. I helgen har vi sysslat med lite allt möjligt, tex så åkte vi på fest- och bröllopsmässa i lördags. Såg många fina klänningar och så, sen så skulle vi kolla modevisning men märkte för sent att man var tvungen att hämta en biljett nånstans. Hade dock sett fram emot mer gratis bröllopstårta och sådär, hade lite för höga förhoppningar där tydligen, är märkt av alla peace and love- festivaler. Nu har jag kikat internet rätt länge, och snart hem för mat och plugg. Hoppas ni haft en bra helg :) 
 

Bild från Cuenca. 

Starbucks

Publicerad 2012-11-23 13:48:27 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Starbucks för ett par fredagar sen. Mys! ♥
 
Min chailatte och äpplekaka.

Eriks cafe latte och jordgubbsmuffin.
 
Fina.


Vi hoppade in i en fotoautomat på vägen hem! 


Fredag

Publicerad 2012-11-23 13:36:00 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hejsanhoppsan. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Här är det 21 grader idag, skönt! (Ändå så hade jag mössa på mig?! Har blivit påverkad av spanjorerna.) I tisdags var det till och med 26 grader, gaaalet i slutet av november! 

Lite bilder från när de lagade vår "persienn" och vår balkongdörr i onsdags. 
Där står dörren liksom. Var rädd att de aldrig skulle få på den igen, man vet ju aldrig. Det gick bra iaf! Nu försöker vi vänja oss av med att använda fönstret som dörr, vi kan ju faktiskt gå rakt ut nuförtiden! Himla lyx.

Konstigheter i Spanien

Publicerad 2012-11-21 21:33:11 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Folk parkerar helt galet (en gång såg vi någon som parkerat mitt i en rondell)(dock på natten men ändå)
Det står ”utan gluten” på allting (ätbart)
Alla barn/ungdomar har färgglada mönstrade ryggsäckar (även på universitetet)
De dubbar alla sina filmer/tv (i princip)
Det finns inget lösgodis (??)
Folk har halsduk vid 20+ (det är inte kallt!)
En vanlig mataffär säljer ingen slags tidningar/ magasin
Många har hopfällbara cyklar (ser knas ut)
Bytet från röd till grön gubbe tar evigheter (tvärtom också dock)
Kranvattnet är inte drickbart (och luktar bajs)
Allting är stängt på söndagar (jobbigt om man glömt köpa vatten)
Det finns många kostymnissar som kör runt på moppe (kul)
Vissa små barn har skoluniform (gulligt)


Onsdag

Publicerad 2012-11-21 21:31:39 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Internet på kvällen idag! Har pluggat och köpt ett fint nagellack denna dag. Vår balkongdörr har numera ett handtag och vår "persienn" i sovrummet fungerar! Helt otroligt. Har pratat med fina människor på Skype och kollat runt lite på internätet, snart ska vi gå får skolan stänger. Hoppas ni har det braaa. ♥

Maraton!

Publicerad 2012-11-20 13:51:00 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

I söndags var det många som sprang som galningar här i Valencia. 42 kilometer - 2 timmar och 8 minuter tog det för vinnaren. Helt galet...
 
 
 
Först stod vi någonstans vid mitten av sträckan och såg en del springa förbi. Det såg ut att vara några av de snabbaste, men inte de allra första. Vi hann inte dit i tid.
 

Efter ett tag cyklade jag ner till målgången (Sofi mådde ju inte så bra :( ) Målet är runt den stora byggnaden till vänster på bilden

 
Här är löpare nr 6 några meter framför målet. Zoomar man in så ser man att hans tid är 2.22

När jag sen åkte hem passerade jag samma ställe vi såg tidigare, nu med fler löpare och framför allt mer "normala" löpare. De ser lite plågade ut, efter att ha sprungit ca 3 mil. Inte fy skam det!




JAg hade gärna också sprungit, men jag har aldrig sprungit mer än en mil åt gången. Det var ett lopp som var 10 km också, som jag väldigt gärna hade varit med i, men jag visste inte om den förrän det var för sent att anmäla sig. På kvällen sprang jag en runda själv istället ^^.

Morsning korsning
 
 

Cuenca

Publicerad 2012-11-20 13:39:35 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Förra helgen var vi på resa med Erasmus till Cuenca och Ciudad Encantada. Sofi la upp bilder från Ciudad Encantada förrut och här kommer lite bilder från Cuenca :)
 
 

Här står Sofi med Gamla delen av Cuenca, som är med på Unescos världsarvslista.



"Casas Colcadas" - Hängande hus, byggnader som står precis vid ett högt stup. Det var vanligt att bygga så här i denna stad, men väldigt få finns kvar idag.
 
 


Katedralen (Sofis kommentar: Den var fin)


Vi gick runt ganska länge och det blev snabbt mörkt. När vi kom upp till ett ställe med väldigt fin utsikt var det så mörkt att man knappt såg något. Kameran såg ännu mindre.


Cuenca ligger ungefär mitt emellan Valencia och Madrid, en gansksa lång bussresa med andra ord. Eftersom det inte låg vid kusten och dessutom på ganska hög höjd var det kallt denna dag! Runt 0 grader... Idag är det strax under 20 här i Valencia tror jag :)

Hej svejs

Måndag

Publicerad 2012-11-19 16:05:49 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hej! Har legat sjuk sen i fredags morse, har verkligen bara legat hemma i sängen soffan hela tiden, blääk. Idag mår jag iaf liiite bättre, så jag orkade gå till spårvagnen och åka hit. Igår var det maraton här, Erik åkte ner till målet och tog lite bilder och så. Hoppas er helg var bättre än min! 
 
 

15 november

Publicerad 2012-11-15 13:41:48 i Allmänt, Mat, Sofi skriver, Valencia,

Hej gott folk! Igår var det en stor strejkdag här så Erik hade fått alla sina föreläsningar inställda och det blidde inget internet. Eriks föräldrar är ju här, så vi ska träffa de om en dryg timme och visa runt lite på universitetet och så. Rätt skönt ute idag, strax under 20 grader skulle jag tro. Hoppas det inte är för kallt hemma! 
 

Knäck kan man ju göra även om det inte är kallt. De här gjorde jag för några veckor sen, nu försvunna för alltid. 
 

hej & hallå

Publicerad 2012-11-13 13:15:20 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Har haft en bra helg, fika och mys fredag eftermiddag & fest på kvällen. Lördag pizza och film, söndag utflykt med erasmus! Massor bilder från i söndags, kommer soon. 



Fick ett paket idag också!!! Nyyyyfikna..?

Fredag!!

Publicerad 2012-11-09 11:43:23 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hoppas ni har en megabra fredag! Ska snart åka hemåt och fixa lite, har nämligen en dejt med min snygga pojkvän i eftermiddag! Ha en bra helg :) 

Saknar fina Majsan ♥

hej torsdag

Publicerad 2012-11-08 14:23:47 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Sitter här och hungrar halvt ihjäl, ska snart åka hem och äta (skrev äta när jag skulle skriva åka först). Men jag vet inte vad som finns hemma, panik! Idag här på internet så har jag pratat med fin vän, behövligt! Har också skrivit lite i mina seminarier och kollat runt lite allmänt. Men måste hem nu som sagt, kramhej! 
 

Här skulle vi precis äta pizza, aaaah.

3 tentor samma dag!

Publicerad 2012-11-07 20:39:53 i Allmänt, Erik skriver, Studier,

Jag har nylilgen fått veta att 3 av mina 5 tentor kommer vara på samma dag :/ Det stod inget om klockslag, men det känns ju troligt att minst två av dem kommer krocka :( Jag kan inte vara på flera ställen samtidigt!!

Jag har frågat vid ett informationsställe  där de sa åt mig att höra med lärarna om de kan byta datum. Jag har mailat dem och väntar på svar nu... Hoppas det löser sig. Jag frågade en av lärarna som sa att om de inte krockar så är det ju inga problem, men gör det det så verkade det inte som att hon kunde göra mycket :/

Måndag

Publicerad 2012-11-05 12:24:48 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Nu är ännu en helg över, hoppas att era var bra! :) Den här veckan har jag seminarier i båda mina kurser, och så måste jag läsa massor också, mycket plugg alltså. Som tur är så skrev jag mina inlägg till seminarierna redan förra veckan, så nu är det bara kommenterande osv kvar. 
En liten sköldis. 

Varmt!

Publicerad 2012-11-02 16:56:00 i Allmänt,

 Det har varit kallt här ett par dagar nu (runt 15 grader, hurhburr :/) Men idag var det varmare igen! 28 grader stod det när vi åkte till universitetet mitt på dagen :D
 
Härspringer jag runt och försöker förstå vad alla säger på föreläsningarna och och vad det står i böckerna! :)
Ska försöka få upp lite finare bilder på universitetet också, dessa var vad jag hade nu
Vägg

fredag

Publicerad 2012-11-02 16:55:37 i Allmänt, Sofi skriver, Valencia,

Hej! Igår sysslade vi inte med så värst mycket, pluggade en del. Idag har vi tagit det lugnt och nu varit på universitetet ett tag. Hoppas att ni har en bra fredag! ♥

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela