Cuenca

Publicerad 2012-11-20 13:39:35 i Allmänt, Erik skriver, Valencia,

Förra helgen var vi på resa med Erasmus till Cuenca och Ciudad Encantada. Sofi la upp bilder från Ciudad Encantada förrut och här kommer lite bilder från Cuenca :)
 
 

Här står Sofi med Gamla delen av Cuenca, som är med på Unescos världsarvslista.



"Casas Colcadas" - Hängande hus, byggnader som står precis vid ett högt stup. Det var vanligt att bygga så här i denna stad, men väldigt få finns kvar idag.
 
 


Katedralen (Sofis kommentar: Den var fin)


Vi gick runt ganska länge och det blev snabbt mörkt. När vi kom upp till ett ställe med väldigt fin utsikt var det så mörkt att man knappt såg något. Kameran såg ännu mindre.


Cuenca ligger ungefär mitt emellan Valencia och Madrid, en gansksa lång bussresa med andra ord. Eftersom det inte låg vid kusten och dessutom på ganska hög höjd var det kallt denna dag! Runt 0 grader... Idag är det strax under 20 här i Valencia tror jag :)

Hej svejs

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela