Chivay - del 2

Publicerad 2013-07-07 18:47:16 i Allmänt,

Istället för att åka till Cruz del Condor, hyrde vi ett par cyklar och cyklade en bit längs början av kanjonen. 

 
Här är varma källor där man kan få bada, ligger ett par kilometer ifrån Chivay
 
Cyklandes i skoogen
 
 
Där vi cyklade var "Kanjonen" inte så djup som vid Cruz del Condor, men fint var det ändå :) Floden som rinner genom hela kanjonen heter Rio Colca

Kollibri!
 
 
 
På kvällen samma dag gick vi till ett observatorium för att få en liten undervisning i skärnhimlen. Vi fick först se en proyekterad (?) visning av skärnhimlen inne i ett klotformat hus. Sedan var tanken att vi skulle gå ut och se allt på himlen också, men det var så mycket molns att vi inte såg någonting alls :/. Det var tydligen väldigt ovanligt och de erbjöd oss att fortsätta nösta dag, men då skulle vi redan åka tillbaka på eftermiddagen. Vi skulle ha fått kolla i en häftig stjärnkikare också, men så blev det inte. Den peruanska stjärnhimlen är helt olik den svenska, men eftersom peru ligger nära ekvatorn kan man ändå se en del av de stjärntecken som vi är vana vid. Osiris ätill exempel kan man däremot aldrig se i Peru.

Nästa dag gick vi upp kl 3 på morgonen för att ta oss till Cruz del Condor! Mer om det i nästa inlägg :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela