Första resan med Sofi :)

Publicerad 2013-06-11 06:58:12 i Allmänt,

I torsdags, mitt i natten till fredag, åkte Sofi och jag iväg på en liten resa. Första stopp var Paracas där jag hade tänkt att vi skulle åka på en guidad tur i båt till Islas Ballestas, där det skulle finnas massa sorters fåglar och djur. Öarna har beskrivits som "fattigmannens Galapagos". När vi kom till Paracas och tänkte skriva in oss på en lista för turen, var tydligen hamnen stängd på grund av vädret :( Mycket vågor och mulet skulle göra det svårt att navigera och inte ens fiskebåtar fick ta sig ut på havet. Troligtvis skulle den inte öppnas på hela dagen och kanske inte ens nästa dag. Och vi skulle inte ens vara kvar mer än till på kvällen, då vi skulle vidare.

Vi skrev istället in oss på en tur till Paracas Nationalpark, där man inte skulle få se så mycket djur, men ett fint landskap.
 
 
 

Här är Sofi, ute i nationalparken (ett väldigt tort ställe)


Fossiler fanns det gott av! 36 miljoner år gamla är de.

 

En gaaam såg vi


När vi kom tillbaka till busstationen/kontoret för de guidade turerna var hamnen fortfarande stängd, så vi bestämde oss för att ta en tidigare buss till nästa ställe. 5 minuter efter att vi hade köpt biljetterna öppnades dock hamnen... Som tur var kunde vi byta biljetterna och följa med på turen till öarna. Mer om detta kommer imorgon :)
 
 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela