Ica, Huacachina

Publicerad 2013-06-13 00:36:33 i Allmänt,

På fredag kväll åkte vi vidare till Huacachina, precis utanför Ica (inte Ica Supermarket eller Ica Maxi, det här är en stad i Peru). När vi kom fram var det mörkt och vi checkade in på vårt hostel, åt mat och gck och lade oss. Nästa dag:
 
Varför är det snowboards i bakgrunden, när det helt klart syns att det är soligt och varmt ute?
Här är svaret: Sanddynor

Huacachina är en oas omgiven av stora sanddynor. Vi kom hit dels för att det är ett häftigt landskap, men också för att åka sandboard och dunebuggy :)


Frukost:


Mellanmål:


Klockan fyra på eftermiddagen åkte vi ut med dunebuggies för att testa sandboarding. Det var extremt varmt, och det var därför vi inte åkte tidigare än kl fyra (antar jag iaf). Jag (Erik) blev tvungen att köpa nya shorts, en hatt och solglasögon eftersom jag inte hade räknat med värmen! 
På söndagen var vi sedan tvungna att gå upp kl 5 för att ta en buss i riktning mot Lima för att träffa resten av min klass för en exkursion i en kurs om Ekonomisk Omhändertagning av Naturresurser (svårt att översätta kursnamnet)


Lite fler bilder från Paracas:
Busstationen + agentur för guidade turer i Paracas.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ewa

Publicerad 2013-06-18 18:00:03

så häftigt det såg ut att åka nerför sandberg :)

Svar: Ja det var det! :)
None None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi som har denna blogg heter Erik och Sofi, som ni kanske redan har förstått. Vi har varit tillsammans i snaaart ett och ett halvt år, och nu ska vi bo i Spanien fram tills februari nästa år. Förutom sola, bada & piña colada så ska vi plugga och bli smarta(re), Erik på universitet i Valencia och Sofi på distanskurser från svenska universitet. Här i bloggen kommer vi bl.a. skriva om vår vardag i ett helt nytt land, lägga upp massor av fina bilder från Valencia och förhoppningsvis massa annat kul!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela